- Úvod
- Sušené ovoce
- Švestky sušené 1kg
Švestky sušené 1kg
- TOP

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Švestky sušené 1kgskladem 3 ks175 Kč152 Kč bez DPH
Švestky sušené, vypeckované ASHLOCK A70/90 1kg
Země původu: Chile
Složení: švestky sušené, konzervant E202, rostlinný olej
Bez přidaného cukru, nesířené
Balení: baleno v PP sáčku
Skladování: skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.
Hmotnost: 1000g
Trvanlivost: minimálně 5 měsíců od data nákupu
Sušené švestky vyznačující se charakteristickou sladkou chutí a lepkavou „zvýkačkovitou“ texturou obsahují širokou škálu výživově cenných látek s příznivým účinkem na zdraví Švestky i sušené švestky jsou předmětem zájmu odborníků na zdravou výživu pro jejich vysoký podíl fytonutrientů – neochlorogenové a chlorogenové kyseliny, což jsou látky ze skupiny fenolů s antioxidační aktivitou, u kterých byla zjištěna schopnost neutralizovat nebezpečný kyslíkový radikál - anion superoxidu a chránit tuky před poškozením oxidací.
Obsah beta-karotenu v sušených švestkách také přispívá k ochraně před poškozením buněk kyslíkem zhášením volných radikálů, což podle řady studií je užitečné při prevenci řady onemocnění, např. aterosklerózy, onemocnění srdce u diabetiků, nádorů tlustého střeva a při snižování stupně závažnosti některých zánětlivých stavů.
Sušené švestky jsou také dobrým zdrojem vlákniny potravy (7,1 g/ 100 g), včetně rozpustné vlákniny, která napomáhá při normalizaci hladiny cukrů v krvi a zároveň zvyšuje pocit sytosti, což je významné pro prevenci přejídání a zvyšování hmotnosti. Sušené švestky, jež jsou známé jako prostředek proti zácpě, působí preventivně proti výskytu hemeroidů a nádorů tlustého střeva. Rozpustná vláknina ze sušených švestek navíc přispívá k rozvoji „hodných“ bakterií v tlustém střevě, které ochraňují tlusté střevo před osídlením patogenními bakteriemi a které navíc fermentací nerozpustné vlákniny ze sušených švestek produkují mastné kyseliny s krátkým řetězcem příznivě ovlivňující zdravotní stav střevní stěny. Rozpustná vláknina ze sušených švestek přispívá ke snižování cholesterolu v krvi a podporuje zdraví srdce.
Studie také potvrdily schopnost sušených švestek podporovat vstřebávání železa či obdobně jako u ovoce s vysokým obsahem antioxidantů preventivní účinky proti riziku degenerace makuly.
Sušené švestky jsou neprávem opomíjenou pochoutkou, která by však neměla často chybět na stole každého spotřebitele, který se zajímá o zdravý životní styl.