Jahody v hořké čokoládě 250g ZIP

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Jahody v hořké čokoládě 250g ZIPSkladem 2 ks99 Kč
Jahody v hořké čokoládě 250g ZIP
Složení: jahody 35%, poleva z hořké čokolády 65% (cukr, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, kakaové máslo, syrovátka (mléko), pšeničná mouka (lepek), slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak. Obsah kakaové sušiny min. 35%
Země původu: Slovensko
Balení: ZIP uzaviratelný sáček
Hmotnost: 250g
Jahody sušené, máčené v hořké čokoládě - dražované plody.
Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg/100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, Ea organických kyselin (jako například kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagová, která působí v prevenci nádorovýchchorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť.
Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné úpravy a výrobu marmelád, či džemů. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík, zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bor, fluor, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody.