Kešu v hořké čokoládě 250g ZIP

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží3
- Kešu v hořké čokoládě 250g ZIPSkladem 3 ks89 Kč
Kešu v hořké čokoládě 250g ZIP
Země původu: Vietnam / ČR (dražováno)
Složení: jádra kešu oříšků 33%, poleva z hořké čokolády 67% (cukr, kakaová hmota, rostlinný tuk palmový, kakaové máslo, syrovátka (mléko), slunečnicový lecitin, arabská guma, šelak. Obsah kakaové sušiny min. 35%.
Balení: ZIP uzaviratelný sáček
Hmotnost: 250g
Více informací: Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.
Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.
Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.
Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok.
Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.
Výživové informace:
100 g obsahuje v průměru:
Energie | 2330 kJ /560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,1 g |
Sacharidy | 45 g |
- z toho cukry | 34 g |
Tuky | 37 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g |
Vláknina | 5,2 g |
Sodík | 0,01 g |