- Úvod
- Oříšky v čokoládě
- Kešu v mléčné čokoládě 1kg
Kešu v mléčné čokoládě 1kg

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Komentáře 0
- Kešu v mléčné čokoládě 1kgskladem 3 ks359 Kč312 Kč bez DPH
Kešu v mléčné čokoládě 1kg
Země původu: Vietnam / ČR (dražováno)
Složení: mléčná čokoláda min.61% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku, Sal, olej z jader manga), mléčný tuk, sušená syrovátka(mléko), laktóza(mléko), emulgátory: slunečnicový lecitin a E476, aroma), jádra kešu ořechů 31%, leštící směs (tapiový škrob, cukr, leštící látka: šelak, kokosový olej, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervat: kyselina sorbová). Obsah kakaové sušiny min. 25%. Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky
Balení: vakuováno, při přepravě může dojít k rozvakuování
Hmotnost: 1000g
Více informací: Kešu, neboli Ledvinovník západní (Anacardium occidentale) je rozšířen v suchých tropických oblastech. Pěstuje se na plantážích nebo v agrolesnických systémech.
Mezi největší pěstitele patří Brazílie, Indie, Indonésie, Mozambik, Nigérie a Tanzanie.
Jde se o nižší, silně rozvětvený strom, dosahující výšky 12 m. Květy tvoří květenství lata a jsou žluto-růžové, samičí a oboupohlavné. Z botanického hlediska nejsou ořechy kešu ořechy peckovice, ale nažky.
Ledvinovníku vyhovuje tropické klima, nadmořská výška 1000 m nad mořem, průměrné teploty v rozmezí 21–28 °C. Není tolerantní k zasoleným půdám a snáší teploty jen mírně pod bodem mrazu, do –1 C. Klíčivost ledvinovníku je velmi malá. Pokud vzejde současně více rostlin, jsou následně roztříděny. Po 18–24 měsících se objevují první květy a následně i plody, které jsou ale nepoživatelné. První sklizeň se provádí až ve 4. roce a od 8. roku už plodí ledvinovník kvalitní „jablka“ s kešu ořechy. Sklízí se většinou ručně. Jeden strom může vyprodukovat až 50 kg „kešu oříšků“ za rok.
Kešu oříšky mají hodně karotenů, a proto dobře působí na kůži, sliznice a oči. Dále působí preventivně proti rakovině a jsou vhodné při nemocech srdce a nervové soustavy. Mají vysoký obsah železa a vitamínu C, která je prospěšná při chudokrevnost a posilování imunity.
Výživové informace:
100 g obsahuje v průměru:
Energie | 2332 kJ /560 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,8 g |
Sacharidy | 49 g |
- z toho cukry | 42 g |
Tuky | 36 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16 g |
Vláknina | 2,2 g |
Sodík | 0,1 g |