Mandle uzené, pražené 250g ZIP

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Mandle uzené, pražené 250g ZIPna dotaz 2 ks99 Kč
Mandle pražené, solené, uzené 250g ZIP
Složení: jádra mandlí loupaná , rostlinný olej, směs koření
Země původu: USA / ČR
Balení:baleno ve speciálním znovuuzaviratelném sáčku ZIP, který nepropouští vzduch, vlhkost, UV záření
Hmotnost: 250g
Popis: Mandle kalifornského původu, pražené a dochucené přírodním aromatem uzené příchuti
Účinky: Mandle se vyznačují vysokým obsahem bílkovin (15 -30%) a nenasycenými mastnými kyselinami (40 – 50%). Najdete zde také spoustu vlákniny, vitaminu B1, B2, B3, B6 a E. Jsou také bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, seleni, železa a manganu. Obsahují také glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Díky tomuto bohatému obsahu vitamínů, minerálů a jiných důležitých složek pro správnou funkci těla, mají plody Mandloně velmi pozitivní vliv na zdraví. Pomáhají snižovat hladinu škodlivého cholesterolu, vážou volné radikály v těle, jsou prevencí proti rakovinovému bujení, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, podporují krevní oběh a celkovou imunitu těla. V neposlední řadě snižují riziko vzniku diabetu a Alzheimerovy choroby.
Rozšíření: Mandle, plody Mandloně obecné (Amygladus communis) pocházejí ze Střední Asie. Byly známy již starým Hebrejcům a Féničanům. V současnosti mandloně rostou především v západní Asii, Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, ve Španělsku, na Balkáně, v severní Africe a v Kalifornii. Pro mnoho zemí jsou důležitým vývozním artiklem.
Mandlový olej je často využíván v kosmetice. Vnitřně se doporučuje hlavně na potíže zažívacího traktu, při vnější aplikaci je ideální pro ošetření suché a citlivé pleti, kterou vyživuje a regeneruje. Rozemleté mandle doporučujeme přidat do výživné pleťové masky, s přidáním medu dokáže hotové zázraky.
Výživové informace:
100 g obsahuje v průměru:
Energie | 2499 kJ / 597 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,1 g |
Sacharidy | 19,3 g |
- z toho cukry | 4,9 g |
Tuky | 52,8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4 g |
Vláknina | 11,8 g |
Sodík | 0 g |