Mandlové lupínky 250g
- NOVINKA

- Kompletní specifikace
- Parametry
- Související zboží2
- Mandlové lupínky 250gnení skladem89 Kč
Mandlové lupínky - plátky 250g
Složení: jádra sladkých loupaných MANDLÍ - plátky 100%.
Balení: baleno v PP sáčku
Země původu: USA
Hmotnost: 250g
Obohaťte si svůj ovocný a zeleninový salát mandlovými lupínkami!
Jsou nakrájené na tenké plátky, a proto se hodí do jogurtů nebo i jako posyp všech snídaňových směsí. A co s mandlovými plátky posypat třeba i zmrzlinu? Nápadům se meze nekladou!
Mandlové plátky se vyrábí z loupaných neboli blanšírovaných mandlí, jsou skvělou volbou pro jakékoliv pečení.
Účinky: Mandle se vyznačují vysokým obsahem bílkovin (15 -30%) a nenasycenými mastnými kyselinami (40 – 50%). Najdete zde také spoustu vlákniny, vitaminu B1, B2, B3, B6 a E. Jsou také bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, draslíku, zinku, fosforu, seleni, železa a manganu. Obsahují také glykosidy (amygdalin, prunasin), které v těle působí protizánětlivě.
Díky tomuto bohatému obsahu vitamínů, minerálů a jiných důležitých složek pro správnou funkci těla, mají plody Mandloně velmi pozitivní vliv na zdraví. Pomáhají snižovat hladinu škodlivého cholesterolu, vážou volné radikály v těle, jsou prevencí proti rakovinovému bujení, snižují riziko kardiovaskulárních chorob, podporují krevní oběh a celkovou imunitu těla. V neposlední řadě snižují riziko vzniku diabetu a Alzheimerovy choroby.
Rozšíření: Mandle, plody Mandloně obecné (Amygladus communis) pocházejí ze Střední Asie. Byly známy již starým Hebrejcům a Féničanům. V současnosti mandloně rostou především v západní Asii, Itálii, Portugalsku, na jihu Francie, ve Španělsku, na Balkáně, v severní Africe a v Kalifornii. Pro mnoho zemí jsou důležitým vývozním artiklem.
Mandlový olej je často využíván v kosmetice. Vnitřně se doporučuje hlavně na potíže zažívacího traktu, při vnější aplikaci je ideální pro ošetření suché a citlivé pleti, kterou vyživuje a regeneruje. Rozemleté mandle doporučujeme přidat do výživné pleťové masky, s přidáním medu dokáže hotové zázraky.
Výživové informace:
100 g obsahuje v průměru:
Energie | 2642 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,3 g |
Sacharidy | 19,2 g |
- z toho cukry | 4,8 g |
Tuky | 52 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4 g |
Sůl | < 0,025g |