Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

 

Instagramový účet Semenáč.cz

 

Loupané vlašské ořechy za velkoobchodní ceny. Distribuce ze zemí EU. Vakuově baleno. Individuální ceny na míru dle odběrů.

 

DOPRAVA A PLATBA

Možnosti dopravy a platby Semenáč.cz

ZBOŽÍ V AKCI

cena 319 Kč
skladem
cena 845 Kč
skladem
cena 599 Kč
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

cena 379 Kč
není skladem
cena 299 Kč
skladem
cena 165 Kč
není skladem

Úvod » Sušené maso

Sušené maso


Parametry
Novinka


Novinka


Novinka

Sušení je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování. Tuto metodu využívali již staří Egypťané pro skladování masa, ovoce i ostatních potravin. Téměř k dokonalosti to ovšem dovedli Indiáni. Maso jednoduše sušili na sluníčku. Navíc se zachováním maximální dávky energie při minimální hmotnosti. Sušené maso jim tak usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním. S vynálezem elektřiny pak začali lidé potraviny uchovávat v chladících boxech. Dnes se k jerky vracíme jako k energeticky vydatné a zdravé potravině.Po celém světě má sušené maso velkou řadu příznivců, především mezi sportovci všeho druhu (cyklisté, horolezci, turisté), mezi lidmi žijícími zdravým životním stylem, ale i jako pochutina ke sklence vína, piva, či při sledování televize.